To danske snedkere til World Skills 2017 for møbel- og bygningssnedkerfaget.

Bygningssnedker Frederik Riber og møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen skal begge præsentere Danmark ved World Skills 2017, der afholdes fra den 14. – 19. oktober 2017 i Abu Dhabi. Flere end 1000 deltagere fra 60 forskellige lande vil dyste inden for 50 forskellige fag. Danmark deltager med 14 fag. Der forventes mere end 200.000 besøgende. I møbelsnedkerkonkurrencen deltager 25 lande, der konkurrerer i én opgave på 22 timer fordelt over fire dage. I bygningssnedkerkonkurrencen deltager 24 lande, der konkurrerer i to opgaver á 11 timer fordelt over fire dage.

    

Træningen er allerede startet

Både Frederik og Jacob er begge startet op på et langvarigt træningsprogram forud for WorldSkills. Frederik træner på Roskilde Tekniske Skole, og Jacob træner på Syddansk Erhvervsskole. Træningen er både faglig og mental og omfatter også international træning. Jacob skal som led i træningen deltage i de nordiske mesterskaber i Finland. Frederik har allerede international erfaring, eftersom han i december 2016 vandt en bronzemedalje ved EuroSkills i Göteborg - den første internationale medalje til en dansk bygningssnedker. Både Frederik og Jacob skal i september på en international træningslejr i England.

Bygningssnedker Frederik Riber er 19 år og fra Haslev. Frederik vandt Danmarksmesterskabet i både 2016 og i 2017, hvilket kvalificerede ham til at repræsentere bygningssnedkerfaget ved det kommende WorldSkills. Frederik er udlært hos Tømrermester Madsen, i Præstø.

Møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen er 21 år og fra Vejle. Jacob vandt Danmarksmesterskabet både i 2016 og 2017, hvilket kvalificerede ham til at repræsentere møbelsnedkerfaget ved det kommende WorldSkills. Han er udlært hos Gesten Bådaptering ApS. i Vejle, hvor han fortsat arbejder.

Følg Frederik og Jacobs træning og vej til WorldSkills 2017 på Frederik Riber WorldSkills, Team Wood Work og snedkerakademiet

Træningen og deltagelsen i WorldSkills koster mange penge, som kommer fra både fonde og virksomheder, der ønsker at støtte og sætte positivt fokus på vigtigheden af talentudvikling og godt håndværk.

Stor tak til alle dem, der støtter. Uden denne støtte havde det ikke været muligt.