I lære som maskinsnedker

 

Frederik, maskinsnedker

 

"

Som maskinsnedker, så trykker vi ikke bare på grøn knap. Vi sørger for, at den grønne knap gør det rigtigt

 

— Frederik, maskinsnedker

 

Fremstillingen af møbler og inventar foregår først og fremmest på specialmaskiner og CNC-maskiner, der bearbejder træ og pladematerialet, skærer, høvler, fræser og borer mm. Efterfølgende bliver møblerne og inventaret pudset, overfladebehandlet, beslået og samlet.

Vilkårene i produktionen har ændret sig, og der er et øget behov for ansatte med en endnu højere erhvervsfaglig kompetence, især i forhold til brug af computerstyrede CNC-maskiner. Automatiseringsgraden og brugen af robotter i branchen er stigende for at øge produktiviteten. Branchen investerer i maskiner og i dag kan det betale sig for selv små snedkerier at investere i CNC-maskiner.

 

Christian, maskinsnedker

 

Hvad er det bedste ved din uddannelse?

Som maskinsnedker er der stor fokus på teknologi, og det synes jeg er vildt spændende. I dag har vi computere som et vigtigt redskab, modsat gamle dage hvor alt blev drejet på en bænk, så det kræver, at man også finder det interessant at bruge IT. Uddannelsen er derfor en god veksling mellem respekten for det gamle håndværk og den nyeste teknologi.

Maskinsnedkeruddannelsen er rigtig spændende og fyldt med muligheder og udfordringer. Man veksler mellem skole og praktik, og når man er ude på lærepladsen, får man brugt og afprøvet en masse viden og ideer.

Hvorfor skal man blive maskinsnedker?

Som maskinsnedker har du rigtig mange muligheder for jobs. Du kan fx vælge at arbejde med vinduer og døre, i møbelvirksomheder, lave køkkener eller noget helt fjerde. Mange tager også til udlandet og prøver det af. Der er også spændende muligheder indenfor videreuddannelse.

En dygtig snedker har en god sans for form, kvalitet og finish. Du skal kunne se projektet for dig og være klar på at kaste dig ud i håndværket.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

I fremtiden drømmer jeg om at blive selvstændig og starte min egen virksomhed med fokus på møbler og specialinventar.

 

"

Jeg har altid godt kunne lide at arbejde med træ, men jeg fandt karrierevejen som maskinsnedker rigtig interessant, fordi man får lov til at fordybe sig i materialet og fokusere på detaljer og finish.

— Christian, maskinsnedker

 

Optagelse og skoler

Se hvor i landet du kan uddanne dig til maskinsnedker.

Skoler
Dør- og vinduesbranchen

Læs mere om din jobmuligheder i dør- og vinduesbranchen.

Dør- og vinduesbranchen
Møbel- og inventarbranchen

Læs mere på dine jobmuligheder i møbel- og inventarbranchen.

Møbel- og inventarbranchen
Find en læreplads

Der er ledige lærepladser over hele landet som maskinsnedker.

Læs mere