En branche med en sikker fremtid

 

Der er en voksende interesse for bolig og interiør, og fagene giver store muligheder for dig, der interesserer dig for indretning og design.

Boligmonteringsbranchen bygger på traditionelle håndværksfag kombineret med helt nye teknologiske metoder og der arbejdes med både hånd- og el-værktøj.

"

Der er meget fremtid for møbelpolstrere – det, at der er nogle, der både kan restaurere gamle møbler og lave designermøbler.

 

— Signe, møbelpolstrer

 

"

Inden møblet lander i mine hænder, har det både været inde hos maskinsnedkerne, så kommer det ud til møbelsnedkerne, og så lander det ved mig.
At se et møbel blive færdigt – det er mega tilfredsstillende!

 

— Nellie, møbelpolstrer

 

Med det store fokus på både bæredygtighed og indeklima i private hjem såvel som i erhvervet, er det en branche med spændende jobmuligheder og en sikker fremtid. Det er et kreativt job med en hverdag der ofte vil bestå af rådgivning, design, formgivning og individuel boligindretning.

"

Det passer mig godt, det der med friheden, at man sådan er lidt sin egen herre

 

— Peter, gardindekoratør

 

"

Det er fedt at lave noget, hvor man virkeligt får lov til at lave det ordentligt – at arbejde med de bedste materialer, så det bare spiller.

 

— Shean, autosadelmager

 

Der er tre uddannelser, der sigter mod at arbejde i bolig- og interiørbranchen. Alle tre uddannelser følger det samme grundforløb, hvorefter der vælges speciale.

Møbelpolstreruddannelsen (4 år) lærer dig både at polstre møbler efter både nye teknologiske metoder og stolte håndværksmæssige traditioner. Du kommer til at bruge både hænderne og hovedet i den kreative proces, og du lærer om både design, stil, opbygning og materialevalg. Du får kompetencer inden for 3D-tegning, programmering, anvendelse af maskiner, produktionsplanlægning, produktudvikling og kvalitetsstyring. Og selvfølgelig også et solidt kendskab til materialer, værktøjer og bearbejdningsformer.

Autosadelmageruddannelsen (4 år) lærer dig at style nyt inventar til biler, både og udføre specialopgaver til fly, busser eller tog. Autosadelmageren har en sikker viden om ergonomi, siddekomfort, lyddæmpning og de nye teknologiske materialer. Uddannelsen til autosadelmager giver dig også mulighed for at lære, hvordan man kan restaurere gamle veteranbiler eller lave nye læderkabiner både til biler og lastbiler eller nyt til motorcykler eller både.

Gardindekoratøruddannelsen (2 år og 9 mdr.) giver dig viden om salg, tekstiler og trends inden for bolig-, hotel-, restaurant- og kontorindretning. Du arbejder du med individuel indretning og løsninger for alt lige fra gardiner til markiser samt solafskærmning både i private hjem, men også i forbindelse med større indretningsopgaver og byggeprojekter. Du lærer at tage mål, beregne materialer og producere og du vil derfor selv kunne både sy og montere. Det er et opsøgende og udadvendt arbejde, hvor man er i daglig kontakt med mange mennesker. 

Det laver en møbelpolstrer

Som møbelpolstrer arbejder du med design og rådgivning. Du kan opbygge møblernes polstring og tilpasse arbejdet efter kundens særlige ønsker.

Læs mere om møbelpolstreruddannelsen
Det laver en autosadelmager

Som autosadelmager arbejder du design og rådgivning. Du kan skabe nye modeller efter tegning og arbejde med restaurering af ældre autointeriør.

Læs mere om autosadelmageruddannelsen
Det laver en gardindekoratør

Som gardindekoratør arbejder du med individuel indretning og løsninger vedrørende gardin- og solafskærmning både i både små og store indretningsopgaver.

Læs mere om gardindekoratøruddannelsen

Studievejledning

Hvis du har brug for vejledning, skal du kontakte studievejledningen på den skole, du ønsker at søge optagelse på.

Skive College

Next Uddannelse København