Bygningssnedker

 

Freja, bygningssnedkerlærling

 

"

Bygningssnedkerfaget er den perfekte uddannelse til at opfylde min drøm om, at skabe noget større – og skabe mit eget. Det er ligesom dér, hvor jeg kan dygtiggøre mig med mine hænder.

— Freja, bygningssnedker

 

 

Søren, bygningssnedkerlærling

 

"

Man arbejder med træ hver dag som bygningssnedker, og det synes jeg er megafedt. Træ dufter godt og er rart at røre ved.

— Søren, bygningssnedker

 

Mathias, bygningssnedkerlærling

 

Hvad er det bedste ved bygningssnedkeruddannelsen?

Jeg elsker, at man som bygningssnedker arbejder kreativt og altid bliver udfordret.

Du får meget selvtillid, fordi du lærer at tænke, ”det her kan jeg godt”, i stedet for ”det klarer jeg aldrig”. Herudover er det virkelig fedt at kunne imponere sine kunder med sit håndværk og den helt rigtige løsning for dem.

Hvorfor skal man blive bygningssnedker?

Man skal blive bygningssnedker, hvis man godt kan lide at arbejde med træ og gerne vil have en afvekslende hverdag. Ingen dage eller projekter er ens – det synes jeg er rigtig fedt.

Hvis du kan lide at møde og snakke med mennesker, er det en klar fordel, for du møder altid nye mennesker, blandt andet arkitekter, kunder og byggeledere, i dit arbejde som bygningssnedker.

"


Jeg sætter stor pris på at arbejde med detaljer og sikre kvalitet. Jeg valgte selv at blive bygningssnedker, fordi jeg er glad for at arbejde med materialet træ. Først troede jeg, at jeg skulle være tømrer, men min sans for detaljen gjorde, at jeg blev rådet til at blive bygningssnedker i stedet.

— Mathias, bygningssnedker

 

Optagelse og skoler

Se hvor i landet du kan uddanne dig til bygningssnedker.

Skoler
Byggebranchen

Læs mere om din jobmuligheder i byggebranchen.

Byggebranchen
Maskinsnedker

Mød nogle af vores maskinsnedkerlærlinge

I lære som maskinsnedker
Find en læreplads

Bliv klogere på hvordan du finder en læreplads.

Læs mere her