I lære  som møbelsnedker

 

Astrid, møbelsnedkerlærling

 "

Jeg kan rigtig godt lide, at man som møbelsnedker har det i hænderne. At stå tilbage med et færdigt produkt og sige, at det har jeg faktisk lavet.

— Astrid, Møbelsnedker

 

 

 

Jule, møbelsnedkerlærling

 

Hvad er det bedste ved din uddannelse?

Du lærer alt fra idé til at følge den til dørs. Og selvom man i praksis ofte i det daglige arbejder med forskellige individuelle processer som at slibe, betjene maskiner og give olie, så er det rart, at man forstår hele processen og kan variere opgaverne.

Hvorfor skal man blive møbelsnedker?

Man skal blive møbelsnedker hvis man godt kunne tænke sig at fordybe sig i materialet træ, og samtidig også kan lide at arbejde kreativt.

Der er rigtig mange forskellige jobmuligheder i branchen, og det kan jeg godt lide. Du kan både arbejde i større eller mindre virksomheder og på værksteder med møbler og inventar – der er virkelig mange retninger at gå.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Mit eget næste projekt er et udlandsophold på 3 måneder, hvor jeg skal til Hawaii og arbejde. Her skal jeg arbejde i en lille lokal møbelsnedkervirksomhed, hvilket er noget andet end det jeg kommer fra, så det glæder jeg mig rigtig meget til at prøve.

 "

Jeg brænder rigtig meget for mit fag og min uddannelse. Noget af det jeg elsker allermest med mit arbejde, er at se et møbel komme til live, gennem de mange processer, det gennemgår.

— Jule, Møbelsnedker

 

 

Optagelse og skoler

Se hvor i landet du kan uddanne dig til møbelsnedker.

Skoler
Maskinsnedker

Mød nogle af vores maskinsnedkerlærlinge

I lære som maskinsnedker
Møbel- og inventarbranchen

Læs mere om din jobmuligheder i møbel- og inventarbranchen.

Møbel- og inventarbranchen
Find en læreplads

Bliv klogere på hvordan du finder en læreplads.

Læs mere her